Taksiciler yüzde 40’Lık zammı beğenmemiş!

Taksiciler yüzde 40’Lık zammı beğenmemiş!
Yayınlama: 28.12.2022
A+
A-

CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin yüzde 40 oranındaki zammını beğenmeyen taksiciler, UKOME toplantısının düzenlediği salon önünde eylem yaptı.

Milli Nizam

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, UKOME toplantısında alınan yüzde 40’lık zam kararının ardından açıklamada bulundu. Aksu, zam oranının yetersiz olduğunu söyledi.

Kendisinin de katıldığı UKOME toplantısının yapıldığı Yenikapı’daki Dr.Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi önünde taksicileri toplayan Eyüp Aksu, “Giderlerimiz için tekrar zam talebinde bulunacağız.” dedi.

“Toplantıda en az yüzde 50 oranında zam teklifinde bulunduk.” diyen Aksu, “Maalesef komisyonun kararıyla bu oranda yapılmadı. Giderlerimize, araç fiyatları, işçilik, yedek parça, yakıt fiyatları gibi, yaklaşık yüzde 100’ün üzerinde zam yapıldı. Vatandaşı da düşünerek, komisyon bu talebimizi uygun görmedi.” ifadelerini kullandı.

Aksu sözlerine şöyle devam etti:

Şimdi, 28 lira olan açılış ücreti 40 lira oldu. Oran açısından yüzde 42.86’ya tekabül ediyor. Bekleme, 67.20 liraydı,100.80 oldu. Bekleme ücretine yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapıldı. Kilometre 6.30’du, 8.51 oldu. Yüzde 35 oranında zam yapıldı. Bu üç kademeyi ortalamaya vurursanız yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yani biz yüzde 50’de ısrar ettik ama, yüzde 40 oranında zam yapıldı.

Öte yandan, UKOME toplantısına katılan meclis üyelerinin araçları çıkış yaparken Aksu’nun yanındaki bir taksici, “İnşallah evinizde huzur olmasın. Terbiyesiz ahlaksızlar. Bizi bitirdiniz lan. Böyle bir şey yok. Allah’ınız kitabınız varsa güzel olan bir şey yok.” diye bağırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.