Bomba MTV kulisi! Gazeteci Fatih Altaylı açıkladı

Bomba MTV kulisi! Gazeteci Fatih Altaylı açıkladı
Yayınlama: 22.09.2023
A+
A-

Ek MTV uygulamasının iptal istemi, 28 Eylül tarihinde görüşülecek. Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda vereceği karar, kamuoyunda büyük bir ilgi ve beklenti yaratmış durumda. Gazeteci Fatih Altaylı ise, 20 yıl önce de benzer bir verginin getirildiğine dikkat çekerek, ek MTV’nin iptal edileceği iddiasını gündeme getirdi.

Gazeteci ve yazar Fatih Altaylı, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 28 Eylül’de Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edileceğini iddia etti. Altaylı, aynı verginin 20 yıl önce getirildiğini ancak daha sonra iptal edildiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

“O zaman, ‘İptal edilir’ şeklinde bir yazı yazmıştım. Anayasa’nın ilgili maddelerinin değişmediğini göz önünde bulundurarak, Anayasa Mahkemesi’nin kendi içtihadını inkar etme lüksü olmadığını ifade etmiştim. Bu konu, biraz gecikmeli olarak CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. Aslında Anayasa Mahkemesi, başvuruyu hızlı bir şekilde, ilk taksit ödeme dönemi sona ermeden incelemesi gerekiyordu, ancak maalesef bu gerçekleşmedi.

Neyse ki, önümüzdeki hafta olan 28 Eylül’de bu vergiye yapılan itiraz, Anayasa Mahkemesi gündemine gelecek. Eğer Türkiye’de hâlâ Anayasa ve bu Anayasa’ya saygı varsa, vergi iptal edilecek. Böylece Kasım sonuna kadar ödemeniz gereken ikinci taksiti ödeme zorunluluğu ortadan kalkacak.”

Geri istenmeyecek

İlk taksiti ödeyenlerin ödedikleri miktarın geri iadesi mümkün olmayacak. Zira iktidar, büyük olasılıkla bu yasal düzenlemenin iptal edileceğini önceden bilerek bu yasayı kabul etti. İptal edilene kadar ne kadar çok gelir elde edilirse, bu da bir kazanç olarak görüldü. Sonuçta, iktidar yanlısı müteahhitlerin affedilen vergi borçlarının yerine yeni vergilerin toplanması gerekiyor gibi görünüyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.