Defter fiyatları el yakıyor

Defter fiyatları el yakıyor
Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

İstanbul Ticaret Odası’nın verilerine göre, Eylül ayında İstanbul’da fiyatı en çok artan ürünlerden biri defterler oldu ve bu ürünün fiyatı yüzde 98,94 oranında arttı. Öte yandan, en fazla ucuzlayan ürünlerden biri erikler oldu ve bu ürünün fiyatı yüzde 16,46 oranında düştü. Fiyatları artan diğer dikkat çeken ürünler arasında giyim harcamaları kategorisine ait olan okul çantaları yüzde 94,72 artış gösterirken, mahkeme ve avukatlık ücretleri yüzde 83,94 oranında arttı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasa şeffaflığını artırmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Eylül ayında İstanbul’da perakende fiyatları en çok artan ve azalan ürünleri, fiyatlarını ve değişim oranlarını paylaştı. İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 üründen 166’sının perakende fiyatı artarken, 15 ürünün fiyatı düştü ve 61 ürünün fiyatı değişmedi.

Defter fiyatlarında şok artış

Eylül ayında, kültür, eğitim ve eğlence harcamaları kategorisine ait olan defterler, yüzde 98,94’lük fiyat artışıyla en çok yükselen ürünlerden biri olarak öne çıktı. Fiyatı artan diğer bazı ürünler ise şunlardır: Giyim harcamaları çocuk giyimi alt kategorisine ait okul çantaları yüzde 94,72 artış gösterirken, diğer harcamalar kategorisine dahil olan mahkeme ve avukatlık ücretleri yüzde 83,94 arttı. Çocuk giyimi harcamaları alt kategorisinden okul kıyafetleri yüzde 79,38, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarından kurs ve özel ders ücretleri yüzde 67,46 artarken, çocuk giyimi harcamaları alt kategorisinden eşofmanlar yüzde 55,60 ve çocuk ayakkabıları yüzde 48,70 artış gösterdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.