Emeklinin bayram ikramiyesi ne kadar? 2024

Emeklinin bayram ikramiyesi ne kadar?  2024
Yayınlama: 07.02.2024
A+
A-

Emeklinin bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Bakan Vedat Işıkhan, 2 bin liralık bayrak ikramiyesinde artışa gideceklerini duyurdu?

Kulislerde, Ramazan Bayramı ikramiyesinin 5 bin lira olacağı konuşulurken, Bakan Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklama dikkat çekti.

Büyük bir bölümü açlık sınırının altındaki maaşlarla hayatta kalma mücadelesi veren emeklilerin tepkisi devam ederken, iktidardan tepkileri azaltmaya dönük adımlar geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, halen 2 bin lira olan emeklilerin bayram ikramiyelerinin arttırılması talebine dikkat çekerek, “Emeklilerin bayram ikramiyelerinin arttırılması taleplerini görüyoruz. Bu adımı atmaya da hazırız, herkes müsterih olsun. Çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu.

Bakan Vedat Işıkhan, Bayram İkramiyesi’nin ne kadar artacağı, emekliye ne kadar bayrak ikramiyesi verileceği konusunda açıklamada bulunmazken, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile konunun müzakere edildiğini vurguladı.

Emekliler, Bayram ikramiyesinin ciddi miktarda arttırmasının yanısıra, kendilerini bir nebze rahatlatacak seyyanen zammın verilmesini ve kalıcı çözüm olarak Aylık Bağlamı Oranları arasındaki ayrımcılıkların giderilmesini istiyorlar.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM OLABİLİR Mİ?

Konuyu yakından takip eden yazarlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimden kısa bir süre önce, emekli maaşlarına ciddi miktarda seyyanen zam açıklaması yapmasının sürpriz olmayacağını belirtiyorlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.