Eyvah! Yeni zamlar geliyor!

Eyvah! Yeni zamlar geliyor!
Yayınlama: 15.02.2024
A+
A-

Antalya’daki sel felâketi tarım alanlarını ve seraları vurdu. Bu durumun, meyve sebze fiyatlarını daha da arttırmasına kesin gözüyle bakılıyor!

Antalya’nın Kepez ilçesi Altınova Mahallesi’nde onlarca dönüm gül ve domates seraları sular altında kaldı. Çiftçiler, iki gündür seralarını selden korumak için nöbet tutuyor.

Seralarının selden etkilendiğini belirten Altınovalı çiftçiler, “Onlarca dönümlük, domates, marul ve gül seraları sular altında kaldı. Ciddi zarar oluştu” diye konuştu.

 

Kentte etkili olan sağanak yağış Kepez ve Aksu ilçesinde sera ve tarım alanlarını vurdu.

Antalya’nın  merkez ilçesi Muratpaşa başta olmak üzere Kepez, Aksu, Serik’de bulunan tarım alanları ile ve seralar şiddetli yağmurdan nasibini aldı. İlçelerde bulunan tarım alanlarının sular içerisinde kaldığını belirten Ziraat Mühendisleri Odası(ZMO) Antalya Şube Başkanı Ali Top, yaşanan felaketin fiyatlara yansımasının kuvvetle muhtemel oldğunu söyledi. Başkan Top, “Antalya’nın merkez ilçesi Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçesinde bulunan tarım ve sera alanları etkilendi. Serik başta olmak üzere ilçelerde de sıkıntılar var. Yaklaşık bin dekar buğday ve narenciye tarlası ile 3 bin dekar sera su baskınına maruz kaldı. Zarar tespit çalışmaları için tüm ekipler sahada” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.