Hükümet fırsatçıların önünü kesiyor: Boş tutulan evlerin vergisi yükseltilecek!

Hükümet fırsatçıların önünü kesiyor: Boş tutulan evlerin vergisi yükseltilecek!
Yayınlama: 04.07.2023
A+
A-

Büyükşehirlerde yüksek kira krizi devam ederken, kira zammına yüzde 25 sınır şartı koşan hükûmet, boş tutulan evlere vergi artışı getirme hazırlığı yapıyor. Böylelikle arz sorunun önüne geçmeyi planlıyor. Boş tutulan evlerin vergisi yükseltilecek.

Büyükşehirlerde yüksek kira sorunu sürerken, kira zammına yüzde 25 sınır getiren hükûmet, boş tutulan evlere vergi artışı getirme hazırlığı yapıyor. Fırsatçıların evlerini boşta tutarak kira ve ev fiyatlarına astronomik rakamlar vermesinin ardından hükümet düğmeye bastı.

 

Türkiye’de boş tutulan evlerin bölge bölge haritası çıkarılacak

Yeni Şafak’ın haberine göre Türkiye’de boş tutulan evlerin bölge bölge haritası çıkarılacak, yüksek kira isteğiyle boş tutulan evlerin vergileri yükseltilecek. Hayata geçirilecek uygulama ile boş konut sıkıntısı olan şehirlerde, emlak vergi yükü yükseltilecek ve bu evlerin ikamete açılması amaçlanacak. Mal sahiplerinin yüksek vergi ödemek yerine evin satış fiyatı ya da kirasında indirime gitmesi sağlanacak. Düzenlemenin kısa zamanda tamamlanarak teklif olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.