İslam Memiş altın borcu olanları uyardı!

İslam Memiş altın borcu olanları uyardı!
Yayınlama: 31.01.2024
A+
A-

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş’in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Son defa olacak”

Yılın son baskılanmasını ise Ocak ayı olarak görebilirsiniz. 2000 dolar seviyesi orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı vermekte.

‘Altın fiyatlarında kısmi yükselişler olacak’

Bugün açıklanacak olan Fed faiz kararı altın fiyatları tarafındaki rotayı tayin edecek. Yatırımcıların aklında ise ‘Altın yükselecek mi artacak mı’ sorusu var.

‘Borcu olanlar dikkat!’

Ons altındaki bu baskılanma elinde dolar bulunduranlara altın alması için fırsat veriyor.Ons altın 3 haftadır baskı altında kalırken, altın gram fiyatı bu taraftan destek bulamayarak yükselişini sınırladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları tarafındaki baskılanmanın Fed kararı sonrası sona erip ibresini yukarı çevireceğini bekliyor.

‘Fed’in pas geçme olasılığı var’

Fed faiz kararı bu akşam açıklanacak ancak bunun yanın Cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Bu veri de Fed’in faiz politikasına dair ipuçları verecektir.

Piyasalar bunu yüzde elli şekilde fiyatladı. Mart ayında 25 baz puanlık faiz artırımı yapabilir. 2024’ün ikinci yarısında faiz indirimine gideceği beklentisi var.

Fed sonrası tekrar yükseliş trendinde bulunan bir altın göreceğiz.Gram altın Fed’e kadar 2050-2040 TL destek seviyesini takip ediyor olacağım. Özellikle düğün yapacaklar, altın borcu olanlar bu haftayı kaçırmamalı. Yılın son alım fırsatları olarak değerlendirilmeli.

‘Fırsata çevirilebilir’

Gram altın tarafında tekrar 2070 TL seviyesini hedef alan bir yükseliş göreceğiz. Ondan sonra ise kademeli olarak dalgalı seyir göreceğiz.

Ama ondan sonraki hedef 2090-2150 TL yaz aylarında 2500-2070 lira yılın son çeyreğinde ise 3000 lira seviyesini beklemeyi sürdürüyorum. Altın almak için fırsat kollayanlar Fed’e kadar vakit var. Bu süreç içerisinde altın almak isteyenler bunu fırsata çevirebilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.