JP Morgan’dan dikkat çeken TL açıklaması

JP Morgan’dan dikkat çeken TL açıklaması
Yayınlama: 06.10.2023
A+
A-

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan’ın analisti Anezka Christovova, Türk Lirası’nın şu anda düşük değerde olduğunu ve daha fazla devalüasyonun gerekli olmadığını belirtti. Bankanın raporunda ayrıca, Dolar/TL kuruyla ilgili olarak mevcut değerinin 27,6 olduğu, ancak ‘adil değer’ olarak kabul edilen değerin 35,7 olduğuna dikkat çekildi.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan’ın analisti Anezka Christovova’ya göre, Türk Lirası (TL) adil değerinden daha ucuz bir seviyede bulunuyor ve bu nedenle devalüasyon ihtiyacı bulunmuyor. Christovova’nın 5 Ekim tarihli raporunda, Türk Lirası tahvil pozisyonunun “piyasa ile uyumlu getiri” sağladığı, Türk Lirası pozisyonunun ise “piyasa üzeri getiri” sunduğu belirtiliyor.

TL istikrarla ilerliyor vurgusu

Bloomberg HT’nin bildirdiğine göre, yapılan analizler Türk Lirası’nın ucuz ve rekabetçi olduğunu gösteriyor. Bu nedenle yetkililerin, liranın istikrarını korumaya öncelik verebileceği belirtilen raporda, ayrıca para politikasındaki sıkılaştırma sonrasında döviz rezervlerini artırarak lirayı istikrarlı tutmayı başardıkları vurgulanmış.

JP Morgan, Eylül ayının başında “TL’de ağırlık artır” tavsiyesine başlamış ve müşterilere TL’yi desteklemişti. Aynı şekilde, Goldman Sachs da 28 Eylül tarihli raporunda “TL oyuna geri döndü” başlığıyla Türk Lirası’na olan güveni dile getirmişti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.