Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan zam talebi!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan zam talebi!
Yayınlama: 27.12.2022
A+
A-

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile gerçekleştirdikleri görüşmede, memura ek zam talep ettiklerini söyledi.

Milli Nizam

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi.

Görüşmeden sonra açıklamada bulunan Ali Yalçın, “Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı. Ek zam yapılması zaruret olmuştur.” dedi.

‘İyileştirme memura da yapılmalı’

Görüşmeye ilişkin, “Memura ek zam talebini dile getirdik. Vergi matrahları konusunda huzursuzluğumuz var. Aldığımız ücret geri gidiyor. Matrah kaynaklı aldıkları ücreti kaybediyorlar. Bunu aktarmış olduk.” ifadelerini kullanan Yalçın, şöyle konuştu:

Asgari ücretteki yapılan düzenleme aynı zamanda sahanın okunduğunu ve göründüğünü gösteriyor. Memurlar açısından da aynı şartların geçerli olması gerekir. Asgari ücretteki artış burada da temel alınmalı. Asgari ücretteki iyileştirme memura da yapılmalı. Ek zam yapılması zaruret olmuştur. Asgari ücrete iyileştirme sonrası etiketler de değişti. Vergide ya matrahlar yükseltilmeli ya da vergi sabitlenmeli.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.