Merkez Bankası’ndan sevindirici haber geldi…

Merkez Bankası’ndan sevindirici haber geldi…
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatı teşvik eden reeskont kredilerinin finansman maliyetini azaltarak firma limitlerini artırdı.

İhracatçılar ve KOBİ’ler için finansmana daha kolay erişim sağlanırken, finansman maliyetlerinde yaklaşık 15 puanlık bir azalma bekleniyor.

Bankalara iletilen uygulama talimatına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredileri faiz hesaplama yöntemini güncelledi. Bu güncelleme sonucunda reeskont kredilerinin toplam faiz maliyeti, Merkez Bankası politika faizi seviyesini aşmayacak.

Zorlayıcı kredi şartı kaldırılıyor

TCMB, daha önceki kararlarıyla reeskont kredisi kullandırım limitlerini kademeli olarak 300 milyon TL’den 3 milyar TL’ye yükseltmişti. Ayrıca, temmuz ayında yüzde 30 ilave döviz satışı şartı gibi koşulları kaldırarak krediye erişimi kolaylaştırmıştı.

TCMB, parasal sıkılaştırma sürecini, seçici kredi ve miktar bazlı sıkılaştırma kararlarıyla desteklerken, ihracatçıların finansa erişimini göz önünde bulundurarak verdiği desteği devam ettirmekte.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.