Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni düzenleme…

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni düzenleme…
Yayınlama: 19.09.2023
A+
A-

Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortası prim teklifi alamayan kişilerin ödeyecekleri azami prim miktarlarını belirlemek üzere yetkilendirilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasıyla ilgili önemli bir düzenleme yaptı. Bu düzenleme, milyonlarca araç sahibini etkileyecek nitelikte.

Zorunlu trafik sigortası prim teklifi alamayan kişiler için azami prim tutarının belirlenmesi yetkisi artık SEDDK’ya ait olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte şu ifadelere yer verildi:

“KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA TARİFE UYGULAMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 14/7/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Ek-4’ünün 1. maddesinin birinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra aşağıdaki cümle eklenmiştir:

“Kurul, belirlenen süre içinde bu Yönetmelik kapsamında sigorta prim teklifi alamayan işletenlerin araçlarının grubuna bakılmaksızın Havuz kapsamına alınmasına ve bunlara uygulanacak azami prim tutarlarına karar vermeye yetkilidir.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütür.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.