Miras sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme getirildi

Miras sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme getirildi
Yayınlama: 26.09.2023
A+
A-

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen toprakların iki yıl boyunca ekilmemesi durumunda kiralanabileceğini açıkladı. Gizligider, şu sözlerle açıklamalarda bulundu: “Anne veya babadan miras kalan tarla, bağ veya topraklar, miras hukuku ve mülkiyet sorunları nedeniyle işlenemez hale geliyor. İlk olarak bu toprakları, en yakın yerleşim yerinden başlamak üzere hane hane dijital kiralama yöntemiyle kiralamayı planlıyoruz.”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen ‘Tarımın Kalbinden Dünyaya: Antalya Tarım Zirvesi’ adlı toplantının açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağların iki yıl süresince ekilmediği takdirde kiralanabileceğini açıkladı. Gizligider, bu konuyla ilgili olarak şunları ifade etti. “Miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağlar, miras hukuku ve mülkiyet sorunları nedeniyle işlenemiyor. Bu sorunu çözmek için, bu toprakları en yakın yerleşim yerinden başlayarak hane hane dijital kiralama yöntemiyle kiralamayı planlıyoruz.”

Dijital kiralama yöntemi geliyor

Uzun yıllardır “Atıl tarım arazileri ekilsin” veya “Boş arazi kalmaması gerekiyor” gibi yaygın söylemlerin kullanıldığını ifade eden Gizligider, bu konuda şunları dile getirdi:

“Sonuçta, özel mülkiyet hukuku kapsamında, aynı aileden farklı illerde yaşayan kardeşlerin annelerinden veya babalarından miras kalan tarla, toprak veya bağları işleme konusundaki sorunlar yaşanıyor. Bu soruna çözüm bulmak amacıyla bir uygulama başlattık. 5 Nisan 2023 itibarıyla uygulama başladı. Eğer 2 yıl içinde herhangi bir toprak parçası işlenmez, kiralanmaz veya üretim yapılmazsa, herhangi bir nedenle işlenmezse, belirli bir yöntemi uygulayacağız. İlk olarak bu toprakları, en yakın yerleşim yerinden başlamak üzere hane hane dijital kiralama yöntemiyle kiralamayı planlıyoruz. Bu sayede bu toprakları üretime kazandıracağız. Kazanç ise ilgili kişilerin veya kişilerin banka hesaplarına yatırılacak. Bu şekilde insanlar da gelir elde edebilecekler. Amacımız boş arazilerin kalmasını engellemek.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.