Servis ücretlerine yüzde 60’lık dev zam!

Servis ücretlerine yüzde 60’lık dev zam!
Yayınlama: 29.08.2023
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde faaliyet gösteren Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapılmıştı. Zam kapsamında okul servis ücretleri de 0-1 kilometre arası mesafe ücreti zamlanarak 792 liradan 1200 liraya çıkarılmıştı. Veliler yeni yapılan zamlara alışamamışken yüzde 60’lık dev bir zam daha kapıda belirdi.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, yeni zamlı oranın mevcut koşullarda yeterli olmadığını ve ocak ayı içerisinde yeni bir zam yapılmasını gerektiğini aksi taktirde çalışamayacaklarını belirtti.

Ek olarak personel ücreti alınıyor

Servis ücretleri hakkında Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulunan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar rehber personelin kullanıldığı okullarda yüzde 35 oranında rehber personel kullanımının eklendiğini ve geçen seneye oranla yüzde 60 tutarında artış olduğunu ifade ederek, “Bu noktada bu rakamlar çok yüksek ücretler değil aslında. Servis hizmeti özel bir hizmet. 0-1 km 16 çocuk taşıdığınızı düşünürseniz 18-19 bin TL para yapar” açıklamasında bulundu.

‘Özel okullar bir ticarethane gibi davranıyor’

Bazı özel okulların bir eğitim kurumundan çok bir ticarethane gibi davrandığının altını çizen  Sinar iki, üç kat gibi fazla fiyatlar istediklerini ve piyasayı yükselttiklerini, servisçilerden yüzde 50-60 oranında komisyon istediklerinin altını çizdi. İstanbullu velileri yeni bir zam daha bekliyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.