Türk-İş’ten hodrimeydan: Meydanlara çıkarız!

Türk-İş’ten hodrimeydan: Meydanlara çıkarız!
Yayınlama: 26.12.2022
A+
A-

Türk-İş Eskişehir Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Pevrul Kavlak, adil vergi düzenlemesi yapılmazsa meydanlara çıkacaklarını söyledi.

Milli Nizam

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2023 yılı asgari ücreti için belirlediği rakamı değerlendirdi.

Bu yıl komisyonda müzakereleri Türk-İş adına kendisinin yürüttüğünü söyleyen Kavlak, “Biz asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir rakam olursa kararı imzalayacağız. Olmazsa, hiç kuşkunuz olmasın o masadan kalkacağız demiştik” hatırlatması yaptı.

Pevrul Kavlak, “Biz de işçi sınıfına, asgari ücretlilere, umutlarını bize bağlamış, alın terini bize emanet etmiş milyonların omuzumuza yüklediği sorumluluğa uyarak o masadan kalktık. Emekçilerin derdine derman olmayan, onları yoksullukla buluşturan böyle bir rakamın altına imza atmadık.” dedi.

“O masada hepimizin canını yakan, bizi canımızdan bezdiren vergi oranları ile ilgili değişiklik de talep ettik.” ifadesini kullanan Kavlak, şöyle devam etti:

Bu adaletsizliği giderin, yeter artık canımıza tak etti dedik. Bugün Türkiye’de ücretli çalışanlar üzerinde ağır vergi yükü var. Yılın başında aldığımız net ücret, vergi kesintileri nedeni ile ilerleyen aylarda giderek azalıyor. Her geçen yıl bizim ücretlerimizden eksiliyor.

Eskiden ücretliler sabit gelirli olarak anılırdı. Bugün bu vergi sistemi ile artık biz azalan gelirliyiz.

Adil bir vergi düzeni gelene kadar her kapıyı çalacağız, ilgili herkese gideceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bunlar da yetmezse ne yapacağız biliyor musunuz? Sizi meydanlara çağıracağız.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.