Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Cuma hutbesinden rahatsız oldu!

Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Cuma hutbesinden rahatsız oldu!
Yayınlama: 24.12.2022
A+
A-

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, Müslümanların yılbaşı eğlenceleri ve Milli Piyango gibi şans oyunları konusunda uyarıldığı Cuma hutbesini hedef aldı.

Milli Nizam

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı bu haftaki Cuma namazı hutbesinde Müslümanlara yılbaşı uyarısı yapıldı.

Ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerin aktarıldığı hutbede, Müslümanlar şöyle uyarıldı:

Yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakası yoktur. Yüce dinimiz İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren, cinayetlerin işlenmesine sebep olan kumarı haram kılmıştır. Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır.

İslam dini adına ahkam kesti!

Cuma hutbesi üzerinden Diyanet’i hedef alan Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, İslam dini adına ahkam keserek, şans oyunlarının ve yılbaşı eğlencelerinin haram olmadığını söyledi.

Hüseyin Poyraz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da yılbaşı öncesinde de bazı çevrelerce çeşitli açıklamalar var. Bu açıklamalardan eğlence sektöründe, yılbaşında eğlenmenin günah olduğunu, eğlence sektörüne dönük birtakım olumsuz açıklamaların yapıldığını ve bu açıklamaların bu sektörde milyonlarca insanı olumsuz yönde etkilediğini, bunun gereksiz olduğunu, her vatandaş yasal çerçevesinde istediği işi yaparken ticaret yapmanın hakkı vardır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.