Nevşin Mengü’den muhalefete gazetecilik dersi! Fatih Erbakan niye hedefte?

Yayınlama: 28.06.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, önü arkası kesilmiş bir röportaj videosu üzerinden hedef alındı. Nevşin Mengü’nün, Erbakan’ın neden hedef alındığını araştırmayı tercih edip gerçekleri anlatması muhalif gazetecilere örnek oldu.

Milli Nizam

Cumhur İttifakı ile sağladığı mutabakatta “LGBT dernekleri ve faaliyetleri engellenmeli” şartını sunan ve seçimleri kazandıktan sonra da, “Mutabakat maddelerinin uygulanması noktasında takipçisi olacağız” açıklamasında bulunan Erbakan hakkında, LGBT’li sapkınların Türkiye genelinde sözde onur yürüyüşü düzenledikleri gün, yıllar önce konuştuğu bir programdaki kırpılmış sözleri üzerinden linç kampanyası başlatıldı.

Yeniden servis edilen görüntülerde, Fatih Erbakan’ın genç evlilik mağdurlarına yönelik sözleri bağlamından kopartılarak, küçük yaşta evliliği teşvik ettiği algısı oluşturuldu.

Nevşin Mengü: Yıllar önceki bir röportaj!

Gazeteci Nevşin Mengü ise diğer meslektaşları gibi davranmayarak, işin aslını araştırdı.

Linç kampanyasını araştırdığında Erbakan’ın yıllar önceki konuşmasına ulaştığını belirten Mengü, “Fatih Erbakan’ın 2020 yılında vermiş olduğu bir röportaj. Uzun bir süre tartışıldı ya, 14-15 yaşlarında çiftler evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış. Yıllar sonra kamu davasıyla erkekler hapse atılmış. Erbakan’ın dün servis edilen sözleri aslında bu soruya verdiği cevap.” dedi.

Nevşin Mengü Yeniden Refah Partili yetkililerle görüştüğünü ve kendilerinden şu cevabı aldığını da aktardı:

Yeniden Refah Partililerle görüştüğümde bana, “Bizim kesinlikle öyle bir parti politikamız yok. Biz kadınların öncelikli olarak eğitimlerini tamamlamalarını, ondan sonra evlenmelerini teşvik ediyoruz.” dediler.

Nevşin Mengü, diğer yandan da Fatih Erbakan’ın Haber Global yayınında, “Sizin kızınız 15 yaşında evlenmek isterse buna izin verir misiniz?” sorusuna verdiği cevabı hatırlattı.

Erbakan’ın cevabı!

Erbakan bu soruya, “Ben kendi kızlarımın üniversiteyi bitirip hatta mümkünse yüksek lisans yağarak evlenmelerini isterim. Çünkü bizim ailemizde yüksek lisans, doktora son derece yaygın. Benim babamın, amcalarımın hepsinin akademik kariyerleri var. Rahmetli babam da kız çocuklarının okuması, en azından üniversiteyi bitirmesi konusunda son derece hassastı.” diye cevap vermişti.

Nevşin Mengü’nün linç kampanyasına katılmayıp işin aslını öğrenme çabası takdirle karşılandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.