Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin yeni yasama yılı açılış programında bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında, “Önümüzdeki dönemde ülkemizi sivil bir Anayasa ile yeniden şekillendirme fırsatı bulunuyor. Bu önemli görevde, tüm toplum kesimlerini yeni anayasa çalışmalarına aktif katılıma davet ediyorum.” şeklinde ifadeler kullanarak yeni anayasa yapımına toplumun tüm kesimlerini dahil etme çağrısında bulundu.
TBMM, 2,5 aylık aranın sonrasında yasama çalışmalarına tekrar başlıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı için Meclis’e geldi. TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından resmi bir törenle karşılanan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasına selam verdi ve ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Genel Kurul salonuna geçti.
Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunuyor…
Değerli milletvekilleri, saygıdeğer vatandaşlarımız, TBMM’nin yeni yasama yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde sandıkta sergilediğiniz irade ile demokrasimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Yeni dönemin milletvekillerini tebrik ederken, TBMM’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz.
Ülkemizin büyümesi ve güçlenmesi için emek veren herkesi saygıyla selamlıyorum. Vatan savunmasında hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Yeni dönemde TBMM çatısı altında görev yapacak milletvekillerimize başarılar diliyor, ülkemize hizmet yolunda kolaylıklar temenni ediyorum.
” yeni bir anayasa gerekiyor.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yeni anayasa çağrısını vurgulayarak, “Önümüzdeki dönemde ülkemizi modern ve sivil bir anayasa ile tanıştırma vakti geldi. 41 yıl boyunca zamanla yamalı bohçaya dönen mevcut anayasa artık Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini tam anlamıyla hayata geçirebilmek için yeni bir anayasa gerekiyor. Bu, hepimizin öncelikli sorumluluğudur. Bugün Türk demokrasisinin olgunluk seviyesi, 60 darbesiyle başlayan kötü gelenekleri sonlandırmaya yeterlidir. Devlet ve milletimizin tarihiyle uyumlu bir anayasa olmalıdır. Tüm siyasi partileri ve milletvekillerini, toplumsal kesimleri, yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz. Yerli ve milli bir perspektifle hazırlanmış bir anayasa isteyen herkes bu çağrının içindedir. Teklifleri olan herkesi, yapıcı bir yaklaşımla yeni anayasa çağrımıza dahil olmaya davet ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını, yeni bir anayasa ile taçlandırarak demokrasimizi daha da güçlendirelim. Yeni anayasa, aynı zamanda yönetim sistemi tartışmalarına son verecek bir fırsat sunacaktır. Bu konuda her türlü uzlaşmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.