RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Ayşenur Arslan açıklaması!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Ayşenur Arslan açıklaması!
Yayınlama: 22.12.2022
A+
A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK’ün bugünkü toplantısında, Halk TV’de yayınlanan “Medya Mahallesi” programına 3 kez yayın durdurma ve yüzde 3 para cezası verilmesine ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Şahin, CHP’li RTÜK Üyesi İlhan Taşçı’nın “terörün mimikle övülmesi gerekçesi ile ceza verildi” sözlerini yalanladı.

Milli Nizam

Medya Mahallesi programına verilen para ve yayın durdurma cezası hakkında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP’li Taşçı’nın iddiasını yalanladı.

“Maalesef RTÜK Üyemiz İlhan Taşçı her zamanki gibi kamuoyunu uzman raporu ve Üst Kurulu kararı üzerinden manipüle ederek ‘mimik’ üzerinden ceza verildi diye yanlış bir algı oluşturma gayreti içinde kasıtlı bir dezenformasyona neden olmuştur.” diyen Başkan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

Halbuki uzman raporundan da açıkça görüleceği üzere ceza, program sunucu Ayşenur Arslan’ın Karkamış’ta terör örgütü PKK saldırısını aklamak için kullandığı ifadeler nedeniyle verilmiştir. İlk duyduğunuz çarpıtılmış bilgilere değil, doğrulara inanalım lütfen. Doğru ve gerçek tektir.

Ne olmuştu?

Kesilen cezayı Twitter hesabından duyuran CHP’li RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, “RTÜK, Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi’ne 3 ayrı ceza verdi. Yayında ‘terörün mimikle övülmesi’ savıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezasına karar verildi. Aynı programın farklı tarihlerdeki 2 ayrı yayınına da yüzde 3 para cezası vererek, RTÜK kendi rekorunu kırdı!” demişti.

İlhan Taşçı’nın açıklaması RTÜK’e karşı tepkileri beraberinde getirmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.