Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askerî Şûra’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak emekliye sevk edildi, yerine Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta yapısında değişiklikler yapıldı. Alınan kararla, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla emekliye sevk edildi. Yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı.
Orgeneral Bayraktaroğlu’nun Genelkurmay Başkanlığı’na getirilmesinin ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel atandı.
Toplantıda alınan bir diğer kararla, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun görev süreleri bir yıl uzatıldı. Böylece, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki değişikliğe karşın, diğer iki kuvvet komutanlığında mevcut komuta yapısı korunmuş oldu.
Yüksek Askerî Şûra toplantısında ayrıca, terfi ve görev süresi uzatmalarına ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. 30 Ağustos 2025 tarihinden geçerli olmak üzere;
Bu kapsamda, halen 316 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2025 itibarıyla 332’ye yükselecek.
Selçuk Bayraktaroğlu, 1981 yılında Kara Harp Okulu’ndan muhabere teğmen olarak mezun oldu. 1982’de sınıf okulunu tamamladıktan sonra 1991’e kadar çeşitli muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yaptı. 1993 yılında Kara Harp Akademisi’nden, 1997’de Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun oldu.
1993-2009 yılları arasında kurmay subay olarak farklı kıta ve karargâhlarda görev yaptıktan sonra 2009’da tuğgeneralliğe terfi etti. Bu rütbeyle 9’uncu Komando Tugayı (2009-2011) ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Mühimmat Komutanlığı (2011-2013) görevlerinde bulundu.
2013 yılında tümgeneralliğe, 2016’da korgeneralliğe terfi etti. Genelkurmay MEBS ve Siber Savunma Komutanlığı ile 3’üncü Ordu Kurmay Başkanlığı görevlerinin ardından, 2016-2020 yıllarında Genelkurmay Personel Başkanlığı’nı yürüttü. 2020’de Genelkurmay II’nci Başkanlığı görevini üstlendi.
2021 yılında orgeneralliğe terfi eden Bayraktaroğlu, 3 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. 5 Ağustos 2025’te açıklanan YAŞ kararları kapsamında Genelkurmay Başkanlığı görevine getirildi.
Evli ve iki çocuk babasıdır.