Afyonkarahisar’da Mayıs ayında kar esareti yolları kapattı
İçişleri Bakanlığı ve Meteoroloji’nin hafta sonu için yaptığı “yüksek kesimlerde kar” uyarısı Afyonkarahisar’da gerçeğe dönüştü. Mayıs ayında aniden bastıran ve etrafı beyaza bürüyen kar yağışı nedeniyle kentin kritik bağlantı yollarında trafik durma noktasına geldi. Kilometrelerce uzayan araç kuyrukları, ekiplerin yoğun müdahalesiyle aşıldı.
Afyonkarahisar güne şaşırtıcı bir hava olayıyla uyandı. Sabahın erken saatlerinde kent merkezinde başlayan sağanak yağmur, yüksek kesimlerde yerini lapa lapa kar yağışına bıraktı. Mayıs ayında bahar havası beklerken aniden bastıran kar, özellikle şehirler arası yolculuk yapan sürücüleri hazırlıksız yakaladı ve trafikte zor anların yaşanmasına neden
oldu.
ESKİŞEHİR YOLUNDA SÜRÜCÜLER MAHSUR KALDI
Kar yağışının en çok vurduğu güzergahlardan biri Afyonkarahisar’ı Eskişehir’e bağlayan kara yolu oldu. Kısa sürede etrafın tamamen beyaza büründüğü yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, bazı bölgelerde trafik tamamen durdu. İhbar üzerine bölgeye hızla intikal eden Karayolları ekipleri, yolları açık tutabilmek için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Jandarma ekipleri de güzergah üzerinde güvenlik önlemleri alarak kaza riskine karşı sürücülere uyarılarda bulundu.
ŞUHUT İSTİKAMETİNDE UZUN ARAÇ KUYRUKLARI
Kar yağışının olumsuz etkilediği bir diğer kritik nokta ise Afyonkarahisar-Şuhut kara yolu oldu. Görüş mesafesinin düştüğü ve zeminin kayganlaştığı yolda kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluştu. Karayolları ve belediye ekiplerinin eş zamanlı ve hızlı müdahalesi sayesinde yoldaki buzlanma riski kırılarak trafik akışı kontrollü bir şekilde yeniden sağlandı. Karayolları, jandarma ve polis ekiplerinin, ulaşımda yeni bir aksama yaşanmaması adına kara yollarındaki nöbeti ve temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yetkililer, güzergahı kullanacak sürücüleri araçlarında kış şartlarına uygun donanım bulundurmaları ve takip mesafesini korumaları konusunda uyarıyor.