Alihan Kuriş’in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş, yurt dışına kaçış hazırlığındayken yakalandı

Alihan Kuriş’in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş, yurt dışına kaçış hazırlığındayken yakalandı
Yayınlama: 22.08.2026
A+
A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş suç örgütü” soruşturması kapsamında firari olarak aranan Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yakalandı.

Bozburun’da operasyon düzenlendi

Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre iki şüphelinin gayriresmî yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlandığı yönünde bilgi alınmasının ardından çalışma başlatıldı.

Şüphelilerin yerleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi. Muğla Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyon sonucunda Kuriş ve Yılmaz, Marmaris’in Bozburun Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçış organizasyonu araştırılıyor

Soruşturma kapsamında daha önce yakalanan Yasin Kaya’nın ifadesi ile bölgede yapılan parmak izi ve adres incelemelerinin şüphelilerin yerlerinin belirlenmesine katkı sağladığı bildirildi.

“Suçluyu kayırma” suçlamasıyla tutuklanan Kaya’nın, İstanbul’dan Bozburun’a gerçekleştirilen yolculuk ve konaklama yerleri hakkında bilgi verdiği aktarıldı. Şüphelilerin yurt dışına çıkarılmasına yardımcı olduğu değerlendirilen diğer kişilerin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Şüphelilerin Muğla’ya götürülmesinde kullanılan otomobilde yapılan aramada 58 bin avro bulunduğu bildirildi. Aracın bir şirket adına kayıtlı olduğu ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adına 2030 yılına kadar geçiş üstünlüğüne sahip araç olarak tahsis edildiği belirlendi.

Mevzuata aykırı ışıklı uyarı sistemleri bulunduğu tespit edilen araç, trafik ekipleri tarafından bir ay süreyle trafikten men edildi. Aracın soruşturmadaki kullanımına ilişkin inceleme devam ediyor.

Altın ve dövizle ilgili inceleme sürüyor

Hilmi Tuna Kuriş’in bulunabileceği adreslere yönelik daha önce gerçekleştirilen aramalarda, uzun yıllardır yönetim kurulu üyesi olduğu şirketin bulunduğu iş merkezinin deposunda 206 kilogram altın ve yüksek miktarda döviz ele geçirildiği bildirilmişti.

Altın ve dövizin mülkiyeti, kaynağı ve soruşturmayla bağlantısı henüz kesinleşmedi. Bu varlıklara ilişkin incelemeler devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.