Erdoğan koalisyon hükümetlerini hatırlattı!

Erdoğan koalisyon hükümetlerini hatırlattı!
Yayınlama: 31.03.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, yapımına başlanılacak 7 bin 87 kalıcı konutun temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma törenindeki konuşmasında muhalefeti sert sözlerle eleştirirken, masa altından pazarlıklara milletin izin vermeyeceğini söyledi. Erdoğan’ın adaylığına itiraz etmek için Anayasa Mahkemesi’ne gideceğini söyleyenlere de yolunuz açık olsun ifadesini kullandı.

Gazşanteplilere, “Bugün hem kalıcı konutlarımızın temelini atmak hem de muhabbet etmek için buradayız. Depremin yıktığı şehirlerinin tamamını ayağa kaldırmadan dinlenmeyeceğiz.” diye seslenerek başlayan Erdoğan, “Yüzlerce belediyemiz deprem bölgesinde çok güzel hizmetler verdi. Partimizin belediyeleri kardeş belediyelerle bir arada çalışmalarını yürüttüler. Yaklaşık 1,5 ayın ardından yoğun çalışmalarda önemli bir safhaya geldik. Enkazın neredeyse yarısını kaldırdık. Hasarsız, az hasarlı yerlerde oturulmaya başlandı. 2,5 milyon insanımızı deprem bölgesi dışındaki şehirlerde misafir ediyoruz. 2,5 milyona yakın insanımızı geçici barınma alanlarında misafir ediyoruz. Evini kaybeden vatandaşların yeni yuvalarını bir an önce kavuşturmak istiyoruz. Amacımız 319 bini bir yılda 650 bin konutu yaparak depremzede vatandaşlara teslim etmektir. Gaziantep’te 29 bin 741 deprem konutu ile 12 bin 607 köy evi inşa edeceğiz. Bu konutların 7 bin 87’sinin temelini bugün atıyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

‘Yağ, ekmek kuyruklarını hatırlıyorsunuz’

14 Mayıs seçimine dikkat çeken Erdoğan, “Seçimden sonra tüm vakitlerini ve enerjilerini Türkiye yüzyılının inşasına vereceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin ilk asrı acısıyla tatlısıyla bizleri bu noktaya kadar getirdi. Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısıyla önceki dönemlerin eksiğini önemlim ölçüde telafi ettik. Artık asıl büyük şahlanışın eşiğindeyiz. Önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. Kazasız belasız bir şekilde bu seçimi de atlattıktan sonra tüm vaktimizi ve enerjimizi Türkiye yüzyılının inşasına vereceğiz” dedi.

Koalisyon hükümetlerine dikkat çeken Erdoğan, Millet İttifakı’nı şöyle eleştirdi: Muhalefetin tek vaadi Türkiye’yi eski günlerine getirmek. Bu CHP iktidarlarının bu ülkede yağ kuyruklarını ekmek kuyruklarını hatırlıyorsunuz. Milletimiz o günlere geri getirmek isteyenlere bu millet izin vermeyecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.