Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun propaganda konuşmasının tarihi belli oldu!

Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun propaganda konuşmasının tarihi belli oldu!
Yayınlama: 22.05.2023
A+
A-

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turunda yarışacak Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun TRT’de yapacağı propaganda konuşmalarının tarihleri belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rakibi Kemal Kılıçadaroğlu’na 5 puan fark atsa da yüzde 50+1’i geçemediği için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda en yüksek oyu alan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışacak.

Kura çekildi!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen günlerde TRT’de propaganda konuşması yayımlanacak olan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun sıralaması için bugün kura çekimi yapıldı. Kuraya adayların temsilcisi, YSK temsilcileri ve TRT yetkilileri katıldı.

24 Mayıs ve 27 Mayıs tarihlerinde yayımlanacak konuşmaların ilk günü olan 24 Mayıs’ta ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması yayımlanacak, daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına yer verilecek. 27 Mayıs’ta ise ilk sırada Kemal Kılıçdaroğlu yer alırken, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına yer verilecek.

Konuşmalar 10’ar dakika olacak. Konuşmacılar ceket giymek ve kravat takmak zorunda olacak. Görüntüde Türk bayrağı dışında herhangi bir detaya yer verilmeyecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.