ABD’de skandal! Netanyahu o Sinagog’u ziyaret etmiş

ABD’de skandal! Netanyahu o Sinagog’u ziyaret etmiş
Yayınlama: 11.01.2024
A+
A-

ABD’de  bir Sinagog’un altında tüneller ortaya çıkmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 30 yıl önce o Sinagog’u ve Haham’ları ziyaret etmiş.

Habad Lubaviç Hasidi Yahudi hareketinin ABD’de bulunan genel merkezinde gizli tüneller keşfedildi.

Dünya genelinde yüzlerce Sinagog’a, Yahudi eğitim merkezine ve diğer teşkilatlara sahip olan Yahudi hareketinin merkezinde bulunan tüneller ülkede krize yol açtı.

Habad Lubaviç hareketi, Ortodoks Yahudi bir hareket ve dünyanın bilinen en büyük Hasidik hareketlerinden biri…

New York Polis Departmanı 8 Ocak günü Brooklyn’in Crown Heights mahallesindeki 770 Eastern Parkway’de bulunan Yahudi merkezinde bulunan tünelleri kullanılamaz hale getirmek için harekete geçti.

Merkezde eğitim gören Yahudi öğrenciler, tünelleri doldurmak için çağrılan inşaat ekiplerine ve polislere karşı direndi.Tünellerin ne amaçla açıldığı ve içerideki Yahudi öğrencilerin neden bu denli şiddetli bir direniş sergilediği belirsizliğini koruyor. Yahudiler tünellerin koronavirüs pandemisi döneminde gizlice merkeze gelebilmek için inşa edildiğini iddia ediyor.

Tünelin 1506 Union Street adresinde bulunan eski Chabad Kadınlar Mikvesi’ne kadar uzandığı ifade edildi.

Ortodoks Yahudileri’nin kazdığı tünellerde neden kanlı yatak ve bebek arabası bulundu!

Öte yandan baskın sırasında tünellerde bulunan ve üzerinde kan lekeleri olduğu görülen yataklar ise tartışmaları şiddetlendirmiş durumda.

New York polisi arbedenin ardından 10 kişiyi gözaltına aldı.

Tüneller ilk olarak Aralık ayı başında ifşa oldu

Merkez binasının mülkiyeti için Habad Lubaviç hareketi ile Sinagog yönetimi arasında uzun yıllardır gerilim yaşanıyordu.Sosyal medyada birçok ABD’li kullanıcı Habad Lubaviç hareketine ve Yahudilere tepki gösterdi.

Brooklyn’deki Ortodoks Yahudi gruplar daha önce de çocuk istismarı skandallarıyla gündeme gelmişti. Ortodoks Yahudi grubun organ mafyası çetesi doktorlarla beraber Amerika’da büyük bir infial yaratmıştı. Ama bu grubun özelliği şu, bunlar çok Ortodoks hasidik. Yani bütün dini ritüelleri çok gereksinimle çalışan, toplumları çok katı kurallar üzerinde Yahudiliği yaşayan bir grup…

İsrail’in sözde Başbakanı Gazze Kasabı Binyamin Netanyahu’nun 30 yıl önce o Sinagog’u ve Haham’ları neden ziyaret ettiği merak konusu…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.