Birleşik Krallık Filistin devletini tanıma sinyali verdi

Birleşik Krallık Filistin devletini tanıma sinyali verdi
Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

İngiltere Başbakanı Cameron: Müttefikler ‘Filistin devletini tanımayı’ düşünüyor.

‘Filistin devletine dair planlar yapılıyor’

Dışişleri Bakanı David Cameron, Birleşik Krallık ve müttefiklerinin resmi olarak tanınan bir Filistin devletinin gelecekte neye benzeyeceğine dair planlar yapmak istediklerini söyledi.

“Orada bizim bir sorumluluğumuz var çünkü Filistin devletinin neye benzeyeceğini, nelerden oluşacağını, nasıl çalışacağını belirlemeye başlamalıyız. Müttefiklerimizle birlikte, Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere Filistin devletinin tanınması konusuna bakacağız” dedi.

‘Sürece katkısı olacak’

Cameron, Londra’da Arap büyükelçilerin katıldığı bir resepsiyonda böyle bir planın “bu süreci geri döndürülemez hale getirmeye” yardımcı olabileceğini söyledi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 26 bin 637 kişi öldü, 65 bin 387 kişi yaralandı.

‘Cameron İsrail’i değil Hamas’ı uyardı’

Dışişleri bakanı Cameron, Gazze’de tutulan tüm tutsakların serbest bırakılması gerektiğini ve Hamas’ın İsrail’e daha fazla saldırı düzenlemeyeceğine dair garanti verilmesi gerektiğini vurguladı. Bunu başarmanın “zor” olacağını ancak imkansız olmadığını söyledi.

Cameron, Kasım ayında dışişleri bakanı olmasından bu yana dördüncü bölgesel gezisinin ilk ayağı için Salı günü Umman’a gelecek. Diğer varış noktaları henüz açıklanmadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.