Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır’da
Yayınlama: 14.02.2024
A+
A-

Geçmişte “darbeci” olarak nitelendirdiği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmek üzere Kahire’ye geldi.

‘Gazze’nin insansızlaştırılması kabul edilemez’

Erdoğan, İttihadiye Sarayı’nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ortak basın toplantısı düzenlediği basın toplantısında, “Gazze’deki insanlık dramı gündemimizin ilk sırasında. 28 binden fazla Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Gazze’de akan kanın durması için Mısır ile dayanışma içindeyiz. Ateşkesin bir an evvel tesisi ve insani yardımların engelsiz bir şekilde Gazze’ye sevki önceliğimizdir. Gazze’nin insansızlaştırılması kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

İki ülke Libya konusunda anlaştı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin konuşmasında ise şu ifadeleri kullandı:

“Strateji ortaklığı kesinlikle iki ülkenin çok iki merkezli ağırlıklı, barış anlamında, istikrarı ve aynı zamanda refah ve gelişme açısından görüyoruz.

İki ülkenin ciddi anlamda terör ve diğer ekonomik sıkıntıları şu andaki genel bir durum. Burada şu andaki Mısır’la Türkiye arasındaki ilişkilerden ciddi anlamda gurur duyuyoruz. İnsani yardımlar, Gazze’deki yardımları ciddi anlamda önemsiyoruz.

Yardımlar ihtiyaçları karşılamıyor. Sayın Erdoğan’la konuştuğumuzda özellikle ateşkesin yapılması, Batı Şeria’da sukunete ulaşılmasını ve bir an önce Filistin’in ilanını istiyoruz. 1967 anlaşma ve sınırlarına göre başkentin Kudüs olarak ilan edilmesi lazım. İki ülkenin Libya konusundaki anlaşmasını beyan ettik. Meclis ve askeri açıdan Libya’daki bütünlüğü ve gelişmesiyle alakalı konular. Libya konusunda Türkiye ile işbirliği yapıyoruz. Bölgedeki bütün ilişkileri Türkiye ile beraber bir an önce daha iyi bir seviyeye getireceğiz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.