Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Biden görüşmesi sonrası ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Biden görüşmesi sonrası ilk açıklama!
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkânlarımızı ele aldık. ” dedi.

Son günlerde tüm dünyanın yakından izlediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta ikili görüşmelerine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Biden ile yaptığı kritik görüşme sona erdi. İki mevkidaşın görüşmesi yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO ziyaretleri dünya gündeminde yakından takip edilmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO’daki yaklaşımları NATO ülkeleri tarafından da memnuniyetle karşılamıştı. Erdoğan’a bir destek de ABD Başkanı Joe Biden’dan geldi. Joe Biden Türkiye ile çalışmaya hazırız mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. ” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Joe Biden görüşmesi öncesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

 

“Yeni bir süreci başlatıyoruz”

“Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç beş yıllık bir süreç, şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum.”

 

Toplantı sonrası ilk açıklama:

“Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkânlarımızı ele aldık. Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.