İşgalci için 100 milyar dolar!

İşgalci için 100 milyar dolar!
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, işgalci İsrail’den döndükten 20 saat sonra ulusa sesleniş gerçekleştirdi. Biden konuşmasında Kongre’den İsrail’in güçlendirilmesi için büyük bir ek bütçe talep edeceğini söyledi.

Hamas ve işgalci İsrail arasından çatışmalar devam ederken ABD Başkanı Joe Biden İsrail’e bir ziyaret gerçekleştirdi. İsrail ziyaretinden döndükten 20 saat sonra ise bir ulusa sesleniş gerçekleştirdi. Konuşmasında Ukrayna ve İsrail’in güvenliğinin ABD ulusal güvenliği için çok önemli olduğunu dile getiren Biden, bu iki ülkenin fonlanması ve askeri açıdan güçlendirilmesi için Kongre’den eşi benzeri görülmemiş bir ek bütçe talebinde bulunacağını söyledi.

İsrail’in askeri üstünlüğü güçlenecek

Biden, güvenlik paketinin fonlanması için Kongre’den talep edeceği ek bütçenin İsrail’in askeri üstünlüğünü güçlendireceğini söyleyerek, “Bölgedeki diğer hasım aktörlerin İsrail’in hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu görmelerini sağlayacağız ve çatışmanın yayılmasını engelleyeceğiz.” diye konuştu.

Biden, Amerika’da bazı bölünmüşlüklerin olduğunu dile getirerek, “Hamas gibi teröristler ile Putin gibi diktatörlerin kazanmasına izin veremeyiz. Buna izin veremem.” dedi.

100 milyar dolarlık bütçe

Biden’ın ABD Kongre’sinden 100 milyar dolar ek bütçe talep edeceği konuşuluyor. Ancak Temsilciler Meclisi’nde ki Cumhuriyetçilerin öncelikle göç ve sınır sorunları gibi iç meselelerin halledilmesini önceleyeceklerini, dolayısıyla Biden’ın önüne bu ek bütçe için bir akım zorlukların çıkacağı da konuşulanlar arasında.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.