Siyonist aşığı ABD İsrail’e destek için uçak gemisi gönderiyor

Siyonist aşığı ABD İsrail’e destek için uçak gemisi gönderiyor
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Hamas’ın saldırılarına yanıt olarak USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve eşlik eden görev grubunu İsrail’e gönderdiğini açıkladı.

İşgalci İsrail ile vatanlarını müdafaa eden Filistin çatışmaları devam ediyor. Siyonist aşığı Amerika Birleşik Devletleri İsrail’e önemli destek sağlıyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarına karşı Savunma Bakanlığı’nın bölgedeki etkinliğini artırmak amacıyla alınan önlemleri açıkladı.

Austin, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan karar doğrultusunda USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve eşlik eden görev grubunun Doğu Akdeniz’e gönderildiğini duyurdu. Ayrıca, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının bölgede güçlendirileceğini belirtti.

ABD hükümeti, İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) mühimmat ve diğer önemli ekipmanları hızlı bir şekilde sağlama taahhüdünde bulunuyor. Austin, “İlk güvenlik yardımı bugün sevkiyata başlanacak ve önümüzdeki günlerde teslim edilecek.” dedi.

Çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor

İzzeddin el-Kassam Tugayları adlı Hamas’ın askeri kanadı, İsrail’e karşı “Aksa Tufanı Operasyonu’nu başlatmıştı.  İsrail ise buna karşılık olarak “Demir Kılıçlar Operasyonu’nu başlattı. Devam eden çatışmalarda Filistin tarafında, 78’i çocuk ve 41’i kadın olmak üzere toplam 413 kişi hayatını kaybetti. 213’ü çocuk ve 140’ı kadın olmak üzere 2 bin 243 kişi de yaralandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.