Tarihi fotoğraf ! Son Ermeniler’de Karabağ’dan ayrıldı

Tarihi fotoğraf ! Son Ermeniler’de Karabağ’dan ayrıldı
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki zaferinin ardından, bölgede yaşayan Ermeni azınlık, Azerbaycan yönetimi altında yaşamak yerine Ermenistan’a göç etmeyi tercih etti. Son otobüs, 15 Ermeni yolcusuyla birlikte bölgeyi terk ederek Ermenistan’a ulaştı, böylece Karabağ’daki Ermenilerin göçü tamamlandı.

Azerbaycan’ın Karabağ’da başlattığı antiterör operasyonunun ardından, sözde Ermeni yönetimi 32 yıl sonra resmi olarak sona erdi. Azerbaycan, Karabağ’daki Ermenilerin haklarının ve güvenliğinin garantisi olduğunu vurgulasa da bölgedeki Ermeni azınlık, Azerbaycan kontrolü altında yaşamak yerine Ermenistan’a göç etmeyi tercih etti.

Son otobüste yola çıktı

 Azerbaycan’ın Laçin üzerinden güvenli bir koridor açmasının ardından, Karabağ’dan Ermenistan’a olan göç hareketi hızla devam ediyor.

Son on günde, Karabağ’dan yaklaşık 100 bin 514 sivil, anavatanları Ermenistan’a göç etti. Bu hareketin sonuncusu ise dün gerçekleşti, bir otobüs 15 Ermeni yolcusuyla Karabağ’dan ayrılarak Ermenistan’a ulaştı. Bu olayla birlikte, Karabağ’daki Ermeni nüfusunun göçü tamamlanmış oldu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.