Zelenskiy NATO’dan umutlu: “Ukrayna NATO’yu daha güçlü kılacak!”

Zelenskiy NATO’dan umutlu: “Ukrayna NATO’yu daha güçlü kılacak!”
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, NATO’nun Ukrayna’nyı koruyacağını ve Ukrayna’nın da NATO’ya güç vereceğini söyledi.

Zelenskiy, NATO zirvesine katılmak üzere Litvanya’nın başkenti Vilnius’a geldi. Vilnius’ta düzenlenen Ukrayna’nın NATO üyeliğine destek konserinin açılışında konuştu.

NATO Liderler Zirvesi’ne açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’nın NATO’ya dahil edilmesi ve Rusya’ya karşı zafer kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmişti.

 

 “Ukrayna NATO’yu daha güçlü kılacak”

Litvanya’ya Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda çözüme kavuşturmak için geldiğini ifade eden Zelensky, “Şüphe duymayan, zaman kaybetmeyen ve hiçbir saldırgana dönüp bakmayan bir NATO’ya olan inancıyla geldiğin” belirtti.

Zelensky açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bu inancın hak ettiğimiz çözümlere olan güvene dönüşmesini istiyorum. Her bir askerimiz, her bir vatandaşımız, her bir annemiz, her bir çocuğumuz bunu bekliyor. Peki bu büyük bir dilek mi? NATO Ukrayna’ya güvenlik sağlayacak, Ukrayna NATO’yu daha güçlü kılacak.”

 

NATO Ukrayna’ya her türlü desteği verecek

NATO Liderler Zirvesi’nin bir diğer ana gündem maddesi Ukrayna – Rusya savaşı oldu. Zirvede Ukrayna Devleti’ne her türlü desteğin verileceği  ve Ukrayna’nın NATO’ya dahil edilmesi gerektiği vurgulandı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Ukrayna’nın NATO’ya katılması için davet göndereceğiz

Ukrayna’nın NATO’ya girmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerine belirten Stoltenberg, “Müttefikler uzlaştığında ve şartlar karşılandığında Ukrayna’nın NATO’ya katılması için davet göndereceğiz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.