MEB’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama. Sınıf geçmek zorlaşıyor

MEB’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama. Sınıf geçmek zorlaşıyor
Yayınlama: 08.09.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kararı ile liselerde sınıf tekrarı geri getirildi.

Geçtiğimiz günlerde MEB Bakanı Yusuf Tekin; “Şimdiden arkadaşlarımızı uyarmış olalım, sonra bir problemle karşılaşmamak adına.6’dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak” diyerek uyarmıştı. Sınıf tekrarı kararının detayları belli oldu.

Yeni düzenleme ile birlikte 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre; alt sınıf dahil 6’dan fazla dersi başarısız olan öğrenci, sınıf tekrarı yapacak.

Öğrenci devamsızlıklarını engellemek için adımlar atılacak

Yeni düzenleme kapsamında art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin velilerine kayıtlı tüm iletişim araçları ile bilgilendirme yapılacak. Veliler okula çağırılarak, özür belgesi talep edilecek. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.  Ayrıca birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak şekilde uzatılacak. Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu kurulacak. Komisyon öğrencilerin durumunu takip edecek. Öğrencilerin devamsızlık nedenleri ve bu nedenleri ortadan kaldırıcı çalışmalar yürüterek Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için haftalık ders çizelgesinde belirtilen sosyal sorumluluk çalışmaları için öngörülen süreye bir saat olarak ayrıca ekleyecek.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.