Bakan Bilgin beklentileri karşılamayan asgari ücreti değerlendirdi!

Bakan Bilgin beklentileri karşılamayan asgari ücreti değerlendirdi!
Yayınlama: 24.12.2022
A+
A-

Milyonlarca işçinin beklentisini karşılamayan asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş’i hedef aldı. Bakan Bilgin, Türk-İş tarafından açıklanan açlık sınırının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Milli Nizam

İşçilere söz hakkının verilmediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 2023 yılı için belirlediği 8 bin 506 liralık rakama ilişkin değerlendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gelen tepkiler üzerine topu işveren sendikalarına attı.

Bakan Bilgin, “İşveren sendikaları, ‘8 bin liranın üzerinde asgari ücret verirseniz, zor durumda kalırız’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücreti belirlemeden önce sendikalarla görüştüklerini söyleyen Bakan Bilgin, “Bana gelen en önemli şey; ‘Siz 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz, o kadar zor durumda kalırız’ dediler. ‘Neden’ dedim, ‘Bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz, toplu sözleşmeyi etkiler’ dediler.” ifadelerini kullandı.

Türk-İş’i hedef aldı

Türk-İş Başkanı Ergun Atalay’ın açlık sınırı açıklamasını hedef alan Bakan Bilgin, sözlerine şöyle devam etti:

Ergun Bey’in açıklamalarını takip ediyorum. Türk-İş’in değerlendirmesini dikkatle okudum.

Türk-İş daha önce açlık sınırını 7 bin 785 lira olarak açıklamıştı. Rahmetli Kemal Tahir’in “yürür gezer yalanlar” tabiri var. Sendikaların bu tür şeyleri, onların kendi taleplerini güçlendirmek olarak kabul edilebilir ama gerçeklik algısını tahrip eder. Bilimsel olmayan tespitler üzerine yapılmış çalışma.

Kendi yüzlerine de söyledim bunları, onun için rahatlıkla söylüyorum. Onlara ‘yaptığınız bu açıklamaların sizi bağlaması lazım’ diyorum. Yoksulluk sınırı 25 bin lira olarak belirlemişler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.