Emeklilerden zam eylemi! ‘TÜİK’e göre zam yapmayın’

Emeklilerden zam eylemi! ‘TÜİK’e göre zam yapmayın’
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

Kartal ilçe meydanında bir araya gelen Birleşik Emekliler Sendikası’na üye emekliler, zam eylemi yaptı.

Milli Nizam

Maaş artışlarının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre değil, 20 yıl önceki alım gücüne göre belirlenmesi talebiyle İstanbul’da bir araya gelen Birleşik Emekliler Sendikası’na üye emekliler, en düşük emekli aylığı 11 bin 500 TL olması gerektiğini söyledi.

Emekliler adına açıklamayı, Mahmut Şengül yaptı.

Emekli maaşlarına zammın TÜİK verilerine göre yapılmasını eleştiren Şengül, “Hepinizin bildiği gibi, 3 Ocak’ta TÜİK enflasyon verilerini açıklayacak ve buna göre emekli maaş artışları belirlenecek. Hepimiz biliyoruz ki TÜİK’in açıklayacağı rakamlar, bizlerin çarşı, pazar alışveriş rakamlarını yansıtmadığı gibi, bizlerin hissettiği yüksek enflasyon verilerinin çok altında. Bizler, emekli maaş artışlarımızın, TÜİK’in verilerine göre değil, 20 yıl önceki emeklinin alım gücüne göre verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

“20 yıl önce en düşük emekli aylığı, asgari ücretin yüzde 35 fazlasıydı.” diyen Mahmut Şengül, şöyle devam etti:

Asgari ücret 8 bin 506. Bunun yüzde 35 fazlası, 3 bin lira ediyor. Topladığımızda, bugün elimize geçmesi gereken en düşük emekli aylığı 11 bin 500 TL olmalı. Bizler, yeni bir şey değil, 20 yılda bizden alınanın geri verilmesini talep ediyoruz.

Bayramlarda verilen bin 100 TL’nin asgari ücrete yükseltilmesini, kışın her ay bin TL yakacak yardımı yapılmasını ve sağlıkta emekliden katkı payının kaldırılmasını talep ediyoruz. Emeklilik devlete yük değil, bedeli peşin ödenmiş bir haktır. Amasız, fakatsız, lakinsiz insanca yaşam ücreti istiyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.