İhtiyaç sahibi emekliye müjde verdi!

İhtiyaç sahibi emekliye müjde verdi!
Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-

Emekliler ilave zammın yüzde beşte kalmasına büyük tepki gösterince, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “SGK ve Bağ Kur emeklilerinin maaşlarına da memur emeklilerinde olduğu gibi yüzde 49.25 oranında artış yapacaklarını söylemişti. Artışa rağmen, kök maaş hesabından dolayı pekçok emekli için taban maaşı 10 bin lira kaldı. Emekliler yılı olarak ilan edilen 2024’te bir ‘müjde’de de Murat Kurum’dan geldi.

Murat Kurum’dan Emeklilere Müjde

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, projelerini anlattığı sunumda, ihtiyaç sahibi emeklilere her ay 2500 lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı!

Başka yolu yok!

Murat Kurum’un “ihtiyaç sahibi” diyerek durumlarına vurgu yaptığı emekliler, güç yaşam koşullarında ayakta kalmaya çalışıyor.

Pekçok emekli özellikle büyükşehirlerde etkisini gün geçtikçe daha fazla hissettiren geçim sıkıntısından dolayı, köylerine kasabalarına dönmenin hesabını yapıyor.

Her maaş zammı döneminde büyüyen tartışmaların son bulması için nelerin yapılması gerekiyor?

Uzmanlara bu soruyu sorduğunuzda “Bu işin intibak düzenlemesinden başka bir yolu yok!” cevabını alıyorsunuz. Peki, nedir bu intibak dedikleri?

intibak Mecburiyeti

Ergün, asgari ücretin 2024 yılı için net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini anımsatarak taleplerini kamuoyu ile paylaştı. Memur ve memur emeklilerine uygulanacak yüzde 49,25’lik zamla emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin arttığına dikkati çeken Ergün, “TÜED olarak, en düşük emekli aylıklarının asgari ücrete çekilmesini, bütün aylıklara seyyanen zam uygulanmasını ve üzerine emekli zammı uygulanmasını istiyoruz. Emeklinin sorunlarının gerçek çözümü ise intibaktır. Meclis’ten talep ve beklentimiz bir an evvel intibak sürecinin başlatılması ve gerekli yasal düzenlemenin yapılmasıdır“ dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.