CANLI YAYIN07 Kasım 2026, Cumartesi
KünyeİletişimBağımsız dijital yayıncılık
SON DAKİKANizam-ı Devlet11:28
Milli Nizam›Asayiş

78 kişiye mezar olan otelin sahibi Halit Ergül ve damadı tutuklandı

X’te PaylaşFacebook

Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin feci şekilde can verdiği Grand Kartal Otel’inin sahibi Halit Ergül ve damadı şirket genel müdürü Emir Aras tutuklandı.

Bolu​ Kartalkaya Kayak Merkezi’nde yaşanan yangın​ felaketinde 78 kişi hayatını kaybetti. Facianın yaşandığı yangına ilişkin soruşturma devam ederken gözaltı sayısı 14’e yükseldi. Öte yandan akademisyenler de davada bilirkişi olarak görevlendirildi.

HALİT ERGÜL DAHİL 8 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ

Yangın faciasının soruşturması kapsamında gözaltına alınan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ece Kayacan ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi daha adliyeye sevk edildi. Öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen 8 şüphelinin ise savcılık sorgulamaları tamamlandı. Aralarında işletme sahibi Halit Ergül ve şirket genel müdürü Emir Aras’ın da bulunduğu 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Mahkeme, Halit Ergül ve damadı Emir Aras hakkında tutuklama kararı verdi.

İlgili Haberler