Ahlaksızlıkları pes dedirtti! Dolandırıcılar onlarca depremzede aileyi dolandırdı

Ahlaksızlıkları pes dedirtti! Dolandırıcılar onlarca depremzede aileyi dolandırdı
Yayınlama: 19.09.2023
A+
A-

Hatay’da depremin etkilediği bölgelerde prefabrik evler yapılacağı umuduyla dolandırıcıların kurduğu tuzakta yaklaşık 25 aile mağdur oldu. Bu dolandırıcıya paralarını kaptıran mağdurlardan biri olan Esra Ezer, “Çok yanlış insanlara denk geldik” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında ağır hasar gören Hatay’da, vatandaşlar kışın gelmesiyle sıcak bir yuva kurabilmek amacıyla prefabrik ev yapımı için bazı firmalarla anlaştılar.

İddialara göre; Hatay’da yaşayan yaklaşık 25 aile, sıcak bir yuva umuduyla dolandırıcıların tuzağına düştü.

Depremzedeler, prefabrik evlerin yapımı için Antalya’dan geldiğini söyleyen bir kişi ile anlaşarak paralarını teslim ettiler.

Ancak, evlerin bir kısmını yarıda bırakan ve bir kısmına hiç başlamayan iddia edilen dolandırıcı, izini kaybettirdi.

Hatay’ın Odabaşı Mahallesi sakinlerinden Esra Ezer’in de annesi ve ablası dolandırıcının kurbanı oldu. Şahıs, anne ve ablasının evinin yapımını yarıda bırakarak, Esra Ezer’den 345 bin TL alarak kayıplara karıştı.

Onlarca aileyi dolandırdılar

Depremzedesi Esra Ezer, 345 bin TL’yi alan şahsın kayıplara karıştığını belirterek şunları söyledi: “6 Şubat depreminde evimiz yıkıldı. Daha sonra buraya geldik ve burada prefabrik ev yaptırmak istedik. Başta annem ve ablam anlaşma yapmıştı. Ben de parayı vermek için 345 bin TL’yi peşin ödedim. Ancak, bu şahıs, hem annemin hem de ablamın evini yarıda bıraktı ve benim paramın tamamını alarak kaçtı. Şahsın Antalya’dan geldiğini biliyoruz, ancak onu tanımıyoruz. Benim gibi yaklaşık 25-30 aileyi dolandırdı.”

Dolandırıcılar hakkında paylaşım yaptığı için tehdit mesajı aldı

Dolandırıcının peşinden sosyal medyada paylaşımlar yapmış ve bunun sonucunda tehdit mesajları almış. Ezer, “Şu an şahsa ulaşamıyoruz. Sosyal medyada paylaştıktan sonra tehdit mesajları aldık. Ancak susmayacağız ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu şahıs şu anda Antakya, Defne ve Samandağ’a gidemiyor, ama İskenderun, Dörtyol ve Payas’ta başkalarını dolandırmaya devam ediyor. Kimseye tanımadıkları kişilere para vermemelerini tavsiye ediyoruz. Şu an depremzede olduğumuz için zor bir durumdayız ve bir şekilde sığınabileceğimiz bir yer aramaya çalışıyoruz. Gerçekten çok yanlış insanlara denk geldik. Hatay’a dadanan bir dolandırıcı çetesi olduğunu düşünüyoruz, kimseye para vermemelerini söylüyoruz. Şu an konteynerde yaşıyoruz ve kış yaklaşıyor. Gerçekten çok zor bir durumdayız. Bu şahsın yakalanıp cezasını çekmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.