Bahçeli’den dikkat çeken ‘Filistin’ önerisi!

Bahçeli’den dikkat çeken ‘Filistin’ önerisi!
Yayınlama: 14.10.2023
A+
A-

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarına sert tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’nin barışın tesisi için atmış olduğu yapıcı adımlara desteğini açıkladı. Bahçeli ayrıca İşgalci İsrail’in çevresindeki ülkelerin barış çemberi oluşturacak şekilde bir siyasi birlik oluşturulması yönünde fikir beyan etti.

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 8 gündür süren İsrail-Filistin savaşına dair değerlendirmelerde bulundu. Savaşın yıkıcı etkisinden ve tarihi süreçte İşgalci İsrail’in yaptığı uluslararası hukuk ihlallerinden bahseden Bahçeli, bölgede huzur, güven ve barışın tesisi için bir çözüm önerisi sundu.

İki devletli çözüm

İki devletli çözümü vurgulayan Bahçeli, İsrail’in çevresindeki ülkelerin huzur ve güveni korumak üzere bir barış çemberi oluşturacak siyasi birlik kurmaları gerektiğini, buna da Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde önderlik etmesi gerektiğini söyledi.

MHP lideri konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Haçlı seferlerinin yeni bir ruhu doğuyor. Dünya ülkeleri İsrail’i teşvik ediyor. Türkiye, tarihi şuuruyla hareket ederek, Sayın Recep Tayyip Erdoğan meselenin üzerine ağırlıkla gidiyor.

“Önce tahribatları önleyelim”

Bir düşüncemi de paylaşmak isterim. Dikkat edilirse Filistin topluluğu yok edilme eğilimi içine girmiştir. Bu gerçeği herkesin görmesi lazımdır. 1967 esas alınarak Doğu Kudüs başkent olmak üzere Filistin Devleti kurularak, buradaki topluluğun iki devletli yapıya kavuşmasını temin etmektir. Türkiye’nin bakış açısı budur. Önce tahribatları önleyelim. Orada çocuklarımızın defni dahi yapılamıyor.

“İsrail’in etrafında barış ve huzur çemberi oluşması lazım”

Bu yetmiyor. Bir düşüncemi sizlerle paylaşmak istiyorum. İsrail, Filistin, Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan… MHP olarak bu bölgede barışın, huzurun, istikrarın, güvenliğin sağlanabilmesi için ve 73 yıl içerisindeki olayları da göz önünde alarak burada İsrail’in etrafında barış ve huzur çemberi oluşması lazım. Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Filistin dahil olmak üzere barış, huzur, güvenlik, siyasi birliğinin kısa süre içinde tesisi yolunda faaliyet göstererek Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde önderlik yapma düşüncesine sahip olmasını arzuluyorum.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.