Bakan Fidan’dan cevap geldi: Türkiye Filistin’e asker gönderecek mi?

Bakan Fidan’dan cevap geldi: Türkiye Filistin’e asker gönderecek mi?
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Fidan Gazze’deki gerilimi değerlendirdi ve Türkiye’nin Filistin için garantör olması teklifinin sunduğunu açıkladı.

 

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırının ve saldırı sonrası yaşananların herkesi şaşırdığını belirten Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’den İsrail’e hiçbir mukavemetler karşılaşmadan geçilmesinin şaşırtıcı olduğunu dile getirdi.

Türkiye Gazze’ye asker gönderecek mi?

Gazetecilerle buluşmasında Bakan Fidan’a, Türkiye’nin Gazze’ye asker gönderip göndermeyeceği soruldu. Bakan Fidan, “Garantörlük keyfiyetini açıkçası tartışmaya açmadık, ama ana fikir olarak şu anda ortaya koyuyoruz konuştuğumuz taraflara.” dedi.

Dışişleri bakanı bu konuyu katılacağı İslam İşbirliği Toplantısı’nda da dile getireceğini belirterek “Yani bu bir tekliftir, daha iyi teklifleri olan varsa, onları da biz tabi ki değerlendiririz. Ama önemli olan bu krizi vesile bilerek, iki devletli çözümü hayata geçirme yolunda adım atmaktır. Bölgeye kalıcı barışı getirmektir.” diye konuştu.

Bölge ülkelerinin de üstüne düşeni yapması gerektiğini ifade eden Hakan Fidan, “Eğer Filistinliler içerisinde bu anlaşmanın hilafına davranacak olanlar varsa, bu ülkeler tavır koymalı.” dedi.

“ABD ve İsrail’e rahatsızlığımızı ilettik”

İsrail-Filistin savaşı başladığında, Hamas’ın duvarı yıkıp hiçbir mukavemetle karşılaşmadan ilerlemesi şaşırtıcı olmuştu. İsrail operasyonlara başladığında Türkiye’nin ABD’lilere, İsraillilere ve diğer taraflara, sivillere yönelik tavırdan ciddi endişe duyduğunu ilettikleri aktaran Fidan, akabinde yoğun bir görüşme ve seyahat trafiği başladığını dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.