Bakan Tunç’tan Gezi Davası değerlendirmesi!

Bakan Tunç’tan Gezi Davası değerlendirmesi!
Yayınlama: 01.10.2023
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM 28. Dönem 2. Yasama Yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gezi davasına ilişkin Yargıtay tarafından alınan kararın sorulduğu Bakan Tunç, “Yargının kararı ortada, gezi olaylarını da hepimiz hatırlıyoruz. Yüzlerce araç yakıldı, polislerimiz şehit edildi, o olaylardan vatandaşlarımız öldürüldü, kamu binaları tahrip edildi, vatandaşlarımızın dükkanları taşlandı. İstanbul’da bir ateş yakılmaya çalışıldı. Bütün Türkiye’yi bu ateşle yakmaya ve hükümeti ortadan kaldırmaya yönelik bir kalkışma ortaya çıktı. Yargı konuya el attığında, ‘Gezi yargılanamaz’ ya da ‘Gezi onurumuzdur’ derseniz hukuk devletinde bu olmaz.” dedi.

Hukuk tarafından alınan karara saygı duyulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Terör örgütünün paçavraları Atatürk Kültür Merkezi’nin binasına asılmıştı, siz burada nasıl suç yok diyebilirsiniz? Ama maalesef ülkemizde bunu söyleyenler var. Ortada bir suç varsa bunun soruşturması olur. Soruşturuldu, bağımsız ve tarafsız yargı bir karar verdi. Bu karara hepimiz saygı duyacağız.” ifadelerini kullandı.

Can Atalay hakkında da konuştu!

TİP’tn milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki soruya da cevap veren Bakan Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

Mahkumiyet verilenlerden birisiyle ilgili seçilmiş olması nedeniyle ‘Dokunulmazlık kapsamında mıdır’ tartışması var. Bununla ilgili Yargıtay gerekli kararı verdi, Anayasamızın 83. maddesinde bir milletvekili yargılanamaz cümlesi var ama alttaki fıkraları okumayanlar, dokunulmazlığın o fıkradan ibaret olduğunu sanıyor. Aşağıdaki fıkraları okuduğumuz zaman seçimden önce soruşturmasına başlamak kaydıyla diyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.