Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Uğur Kutay hakkında soruşturma!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Uğur Kutay hakkında soruşturma!
Yayınlama: 18.12.2022
A+
A-

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay’ın, “Senaryo Yazımı” dersinde müfredat dışına çıkarak Peygamber Efendimiz’e (sav) hakaret ettiği iddialarına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Milli Nizam

YTÜ Öğretim Görevlisi ve Birgün yazarı Uğur Kutay’ın Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (sav) hakaret ettiği iddiası inançlı kesimi ayağa kaldırdı.

YTÜ öğrencileri, rektörlüğe sunduğu şikayet dilekçesinde, Kutay’ın hemen bütün derslerde müfredat dışına çıktığını ve son olarak da Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında evlendirdiği iddiasına ilişkin değerlendirmede bulunarak, Efendimiz’e (sav) yönelik çirkin söylemlerde bulunduğunu belirtti.

Rektörlüğe sunulan dilekçe!

Şikayet dilekçesinde, Uğur Kutay’a ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

Bir öğrenci arkadaşımız, Kutay’ın Yusuf Ziya Gümüşel ile ilgili iddialar üzerinden tüm Müslümanları hedef almasına, “Müslüman görünümlü kişilerin yaptığı yanlışları İslam’a atfedemeyiz” diye tepki gösterdi. Kutay da arkadaşımız, “Sen İslam propagandasının dayattığı zekânın bir ürünüsün.” demiştir. Sınıftaki tüm öğrenciler bu söylemlere şahittir.

Peygamber Efendimiz’e (sav) yönelik hakaretin 5 Aralık’ta gerçekleştiğini belirten öğrenciler, “Yalnızca bu tarihteki derste değil sürekli olarak derslerimizde ders ile uzaktan yakından alakası olmayan konulara girip dini alaya almaktadır ve inananları hedef göstermektedir.” ifadelerini kullandı..

Üniversite Kutay’dan elindeki dersleri aldı

Üniversite yönetimi tarafından Kutay hakkında yapılan açıklamada ise, “Kamuoyuna Duyurulur: Öğretim Görevlisi Uğur Kutay hakkında disiplin ve ceza soruşturması açılmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Dersleri başka bir akademisyene aktarılmıştır.” denildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

9 Aralık Cuma günü, Uğur Kutay hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da 12 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Kutay hakkında, “Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Günlerdir protesto ediliyordu

Öte yandan YTÜ Üniversitesi’ndeki bir grup öğrenci, kampüs içinde tekbirlerle yürüyerek Kutay’ın görevden alınmasını istemişti.

Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak ve talebeleri de, YTÜ Kampüsü’ne giderek, “Zerre haysiyetin varsa, Efendimiz’in (sav) müjdelediği kumandan tarafından fethedilen şehrimiz İstanbul’u terk et.” çağrısında bulunmuştu.

Birgün gazetesi ise yazarları Uğur Kutay’ın hedef gösterildiğini belirttiği haberinde, üniversitedeki solcu öğrencileri dindar öğrencilere karşı kışkırtmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.