Biden’ın ‘Evet’ yanıtı şoke etti, Beyaz Saray düzeltti!

Biden’ın ‘Evet’ yanıtı şoke etti, Beyaz Saray düzeltti!
Yayınlama: 21.10.2023
A+
A-

İşgalci İsrail’in Gazze’ye saldırıları sürerken geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden İsrail’e bir destek ziyareti düzenledi. Ziyaretten dönmek için Air Force One uçağına bindiği esnada bir gazetecinin sorusuna verdiği cevap herkesi şoke etti. Bir çok haber ajansı bu cevabı son dakika haberi olarak geçerken Beyaz Saray’dan düzeltme gecikmedi.

 

Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim’de başlatılan ‘Aksa Tufanı’ operasyonuna karşı operasyon başlatan işgalci İsrail Gazze’ye ölüm yağdırmaya devam ediyor. 15. gününe gelinen savaşta İsrail sivilleri hatta hastaneleri hedef almaya devam ediyor.

İki yüzlü ABD ve Batı ise çocuk katillerinin yanında durmaya ve Gazze’ye yapılan zulmü görmemezlikten gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden işgalci İsrail’e destek amacıyla bir ziyarette bulunmuştu. “Size bir mesajla geldim, asla yalnız kalmayacaksınız.” diyen Biden, İsrail’in yaptığı katliamlara destek vererek dökülen kanların sorumluluğuna ortak olmuştu.

Hamas’ın silahlı kolu Kassam Tugayları ise Katar’ın çabalarına cevap olarak ve ABD’nin Kassam Tugayları’na yönelik yaptığı karalama politikasını çürütmek amacıyla dün 2 ABD vatandaşı olan esiri serbest bırakmıştı.

Ziyaretleri kapsamında İsrail’de bulunan ABD Başkanı, dönüş için Air Force One uçağına binerken bir gazeteci “Daha fazla rehinenin çıkabilmesi için İsrail’in Gazze’ye olası kara operasyonunu durdurması gerekir mi?” sorusunun yöneltti.

ABD Başkanı’nın bu soruya “Evet” demesi diğer gazetecileri şoke etti. Birçok yayın organı Biden’ın bu sözlerini son dakika haberi olarak geçti.

Beyaz Saray’dan Başkan’ın bu cevabına düzeltme gecikmedi. Beyaz Saray sözcüsü Ben LaBolt, “Başkan uzaktaydı ve soruyu tamamen duyamadı. ‘Daha fazla rehinenin serbest bırakıldığını görmek ister misiniz?’ gibi anladı. Başka bir konuyla ilgili yorum yapmadı” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.