Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’li sunucuya tokat gibi cevap! ‘Sizi ne ilgilendiriyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’li sunucuya tokat gibi cevap! ‘Sizi ne ilgilendiriyor’
Yayınlama: 19.09.2023
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PBS kanalının yayınına katıldı.

ABD’li sunucu Amna Nawaz, Erdoğan’a Gezi tutuklusu Osman Kavala ile terör tutuklusu Selahattin Demirtaş hakkında sorular yöneltti.

Provokatif ifadeler kullanan ABD’li sunucu, “Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz? Söz konusu kişilerden tehdit algılıyor musunuz?” dedi.

ABD’li sunucunun provokasyonuna tokat gibi sözlerle cevap veren Erdoğan, “Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü.” ifadelerini kullandı.

‘Saygı duyacaksın’

Selahattin Demirtaş’ın terörist olduğunu ve 200’den fazla kişinin ölümüne yol açtığını, bu nedenle yargının bir karar verdiğini belirten Erdoğan, program sunucusunun sözünü kesmesinin ardından, “Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın.” diye devam etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.