Değişim tartışmalarının sürdüğü CHP’de flaş gelişme! Canan Kaftancıoğlu görevi bırakıyor

Değişim tartışmalarının sürdüğü CHP’de flaş gelişme! Canan Kaftancıoğlu görevi bırakıyor
Yayınlama: 21.07.2023
A+
A-

Değişim rüzgarının estiği CHP’de, partinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu görevini devredeceğini duyurdu.

2023 seçiminde de hezimete uğrayan CHP’de sular durulmadı.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı “değişim” tartışması sürerken son olarak CHP’nin kritik isimlerinin Kılıçdaroğlu’nu devirme planı yaptıkları zoom toplantısının görüntüleri basına sızdı.

Yaşanan tüm gelişmelerle birlikte CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan flaş bir açıklama geldi. Kaftancıoğlu, 1.5 ay sonra görevini bırakacağını duyurdu.

Canan Kaftancıoğlu, “Görevimi devrediyorum ve rahatlıyorum.” dedi.

Canan Kaftancıoğlu, Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ü görevden alması üzerine gelen eleştirilere de cevap verdi.

Görevden almalarla ilgili kendini savundu!

Kaftancıoğlu, Düzgün’ü görevden alma sebebini şöyle açıkladı:

Bir genç kız 2 kez bir ilçemize üyelik için başvuru yapmış. İkisinde de reddetmişler. Yapmamışlar. Beni aradı. Ben de ‘Git üçüncü defa başvur. Eğer yine almazlarsa orada çaycı, odacı, kimi bulursan şahit yap, tutanak tut’ dedim. Yine üye yapmamışlar. Bunun üzerine ilçe başkanını aradım.

“Şimdi beni suçladıkları ise, Beykoz İlçe Başkanı’nın görevden alınması.” diyen Kaftancıoğlu, şöyle devam etti:

Ben ilçe başkanı Aydın Düzgün’ü sözde muhalif olduğu için görevden almışım. Yalan. Aydın Bey, Cumhurbaşkanlığı sürecinde Muharrem İnce’nin bayraktarıydı. İmza kampanyası için canhıraş çalıştı. Alacak olsam o zaman alırdım. Almadım. Güldük, takıldık. Çok da iyi adamdır. Tanısanız çok seversiniz. Ben de çok severim. Ama daha sonra aldım görevden. Daha doğrusu almaya kalkıştım. Partiye yeni üye olan bir kişinin evine gidip adamı korkutmuşlar. ‘Üyeliğin usulsüz, istifa etmezsen başına iş açılır’ demişler. Adam da korkup istifa etmiş ve başıma bir iş gelir mi diye sormak için bizi aramış. Duyunca çok öfkelendim. Seçim çalışması için ev ziyareti yapmayan tembeller üye korkutmak için evlere gidiyorlar.

Daha neler. Hemen görevden almaya kalkıştım. Onursal Adıgüzel devreye girip genel başkana gitmiş. Kemal Bey beni aradı. ‘Alma’ dedi. ‘Siz öyle diyorsanız almam’ dedim. Almadım. Ama 1,5 ay önce kendisinin de bildiği, partide de çok kişinin bildiği bir nedenle kendisini görevden aldım. Görevden almamın Ekrem Başkan’la yakın olması ile alakası yok. Ayrıca yakın olsa ne yazar, olmasa ne yazar. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na yakın tek ilçe başkanı o mu da, onu alayım. Daha pek çok başkan var. Onları niye almamışım da Aydın Düzgün’ü almışım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.