DenizBank’tan merakla beklenen açıklama geldi

DenizBank’tan merakla beklenen açıklama geldi
Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-

Galatasaray’ın efsane ismi Fatih Terim adına kurulduğu iddia edilen fonla, aralarında Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun da olduğu çok sayıda futbolcu ve ünlü ismin bankacı Seçil Erzan tarafından dolandırılması olayına ilişkin DenizBank’tan açıklama geldi.

DenizBank, mağdurların şikayetlerinin bir yıl öncesine dayanmasına rağmen 7 Nisan’a kadar hiç kimsenin ne Denizbank’a ne BDDK’ya ne de CİMER’e talep, ihbar ya da şikayette bulunmadığını bildirdi.

DenizBank: Kurumsal olarak hiçbir sorumluluğumuz yok

Kamuoyunun gündemine gelen fon dolandırıcılığına ilişkin banka tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bankamız hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesine rağmen, farklı mecralarda, görüşlerimize başvurulmadan, doğruluğu teyit edilmeden ve taraflı olarak kullanılmaktadır. Paranın nakit çekilmesiyle birlikte para sahibi kişi, paranın üzerinde hem zilyet hem de tasarruf yetkisi olan tek kişi olmaktadır. Bankadan çekilmiş olan nakit paranın artık tek sorumluluğu ve kullanım hakkı para sahibinin kendisindedir. Bundan sonra bankacılık sisteminin dışına çıkarılmış bir paranın akıbetinden bankanın sorumluluğu bulunmamaktadır.”

İlk ihbar ne zaman yapıldı?

“Bankamız Teftiş Kurulu tarafından derhal incelemeye alınan konu, 7 Nisan 2023 Cuma günü saat 16:30 sularında Genel Müdürümüze aktarılmıştır. Tarafımıza gelen ilk bilgi üzerine öncelikle Seçil Erzan ile iletişime geçilmeye çalışılmış ancak kendisine Bankamızca bilinen iki telefon numarası üzerinden ulaşılamamıştır. Aynı gün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulmuş, olaya karışanların kamuoyunda futbol ve iş dünyasından şöhret isimler olması da göz önünde bulundurularak adı geçenlerin kişisel haklarının korunması amacıyla dosyada gizlilik talep edilmiş; Seçil Erzan’a hiçbir şekilde ulaşılamaması, ortada bir bankacılık suçu olma ihtimali de gözetilerek Seçil Erzan için yurt dışına çıkma yasağı talebinde bulunulmuştur.”

Denizbank, Futbol dünyasından olan isimler Denizbank genel müdürü aradığını ve randevu talep ettiklerine değindi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.