Depremde yanlışlıkla ‘ölü’ olarak kayıtlara geçti, yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor

Depremde yanlışlıkla ‘ölü’ olarak kayıtlara geçti, yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor
Yayınlama: 20.09.2023
A+
A-

Malatya’nın Kuluncak ilçesine bağlı Göğebakan Mahallesi’nde yaşayan 52 yaşındaki Erdal Göğebakan’ın eşi, 6 Şubat’taki depremlerin ardından nüfus kayıtlarına “ölü” olarak kaydedildiğini öğrendi. Göğebakan, bu durum karşısında şaşkınlığını ifade etti.

Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenen 100 bin liralık tazminatın hesaplarına yatırıldığı sırada Göğebakan ailesi, Naime Göğebakan’ın hala hayatta olduğunu ispatlamak için çaba sarf ediyor. Bu amaçla savcılığa başvuran aile, nüfus kayıtlarında düzeltilme yapılması için girişimlerde bulunuyor.

Ölü olmadığımı ispat edemiyorum

Kent merkezindeki evlerinin hasar gördüğünü, ancak yıkılmadığını belirten Naime Göğebakan, şunları söyledi: “Nüfus müdürlüğüne ve savcılığa başvurduk. ‘Düzelttik.’ dediler ancak düzeltme yapılmadı. Bankaya, hastaneye gittiğimde sorun yaşıyorum. Doktora gidemiyorum, karaciğer yağlanması var ve ilaçlarımı alamıyorum. Havaalanına askeri personel olan oğlumun yanına gittiğimde kimliğime jandarma el koydu. Oğlum uzman çavuş olduğu için durumu açıkladı. Ölü olarak göründüğüm için evden çıkamıyorum. Bir yere gidemiyorum, otobüse bile binemiyorum. Hatta nikahtan bile düşmüşüm, kocam bana bakmazsa ne diyeceğim? Hatanın kısa sürede düzeltilmesini istiyorum.”

Aldıkları parayı iade edecekler

Erdal Göğebakan, eşinin depremden 10 gün sonra öldüğünün kendilerine bildirildiğini ve bu durumu düzeltmek için savcılığa başvurduklarını söyledi. Göğebakan, savcılıktan aldıkları belgeyi Kuluncak Nüfus Müdürlüğü’ne ilettiklerini ve yaklaşık 20 gün sonra nüfusa gittiklerinde düzeltildiğinin söylendiğini ifade etti. Ancak eşinin banka işlemlerinde ve diğer resmi işlemlerde hala ölü olarak göründüğünü dile getirdi. Göğebakan, 3 çocuğunun ve kendisinin hesaplarına AFAD tarafından 25 bin lira yatırıldığını ve bu parayı almak için gerekli işlemleri yapmaya çalıştıklarını söyledi. Ayrıca, bu mağduriyetin giderilmesini talep ettiklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.