Dışişleri’nden İsrail’e tepki: Bunun insanlıkta yeri yok!

Dışişleri’nden İsrail’e tepki: Bunun insanlıkta yeri yok!
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İşgalci İsrail’in BM’ye tanıdığı Filistinli sivillerin güneye çekilmesi konusundaki sürenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak Gazze’nin kuzeyindeki Filistinli masum sivillerin 24 saat içinde güneye çekilmesinin kabul edilebilir olmadığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı, İşgalci İsrail’in Gazzelilerin 24 saat gibi kısa bir sürede güneye çekilmesinin hem uluslararası hukuka aykırı olduğunu hem de insanlıkta yeri olmadığını belirtti.

Açıklamada, “İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinli nüfusun 24 saat içinde Gazze’nin güneyine çekilmesi yönündeki duyurusu hiçbir şekilde kabul edilemez. Günlerdir ayrım gözetmeyen bombalamaya maruz kalan, topluca elektrikten, sudan ve gıdadan mahrum bırakılan 2 buçuk milyonluk Gazze halkının son derece sınırlı bir alanda göçe zorlanması, uluslararası hukukun açık ihlali olduğu gibi, bunun insanlıkta da yeri yoktur. İsrail’in bu vahim hatadan derhal geri dönmesini, Gazze’de sivil halka yönelik acımasız ve topyekûn eylemlerine hemen son vermesini bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

7 gündür bölgede tansiyon hiç düşmedi ve giderek artıyor. İşgalci İsrail masum Gazze halkını göçe zorluyor. Böylelikle rahatça kara harekatına başlayarak meskun mahal operasyonları yürütebilecek. Hamas ise Gazze halkına evlerinden ayrılmamaları yönünde çağrıda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.