Erdoğan Elon Musk’a kitabını hediye etti

Erdoğan Elon Musk’a kitabını hediye etti
Yayınlama: 18.09.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde Tesla ve SpaceX’in kurucusu olan Elon Musk’ı ağırladı. Görüşmede, Türkiye’nin uzay programı çerçevesinde SpaceX ile potansiyel işbirliği fırsatları ele alındı. Erdoğan, Musk’ı Türkiye’nin İzmir kentinde düzenlenen Teknofest’e katılmaya davet etti.

New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde çeşitli temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ı kabul etti. Elon Musk, bu görüşmeye oğluyla birlikte katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da hazır bulundu.

Türkiye’de fabrika kur çağrısı

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, basına kapalı kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişmelerini, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’ni detaylarıyla anlattı.

Erdoğan ayrıca, Türkiye’deki Togg’un otomobilinin yollarda olmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini ve Tesla’nın Türkiye’de 7. fabrikasını kurması için bir çağrıda bulundu.

Elon Musk ise, şu anda birçok Türk tedarikçi firmanın Tesla ile çalıştığını ve Türkiye’nin bir sonraki fabrika yeri için en önemli adaylar arasında olduğunu belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.