Erdoğan’dan İsrail’e İkinci ‘One Minute!’

Erdoğan’dan İsrail’e İkinci ‘One Minute!’
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

Partisini grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine karşı çıkıyoruz, Gazze’deki sivillerin katledilmesini de asla kabul etmiyoruz. Bir şehrin suyunu elektriğini kesip, ibadethanelerini okullarını yıkarak, içinde sivillerin yaşadığı binaları yerle yeksan ederek, utanç verici yöntemle yapılanlar çatışma değil katliamdır. Sivil insanları katletmek devlet değil örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, örgüt muamelesi görmeye başlayacağını unutmamalıdır.” dedi.

 

 

 

“DEVLET DEĞİL ÖRGÜT!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Soykırımcı İsrail’e sert tepki! Dünkü konuşmasında “ABD uçak gemisini İsrail’e gönderiyor. Ne işi var? Gazze’yi vurarak ciddi katliamlara adım atacak” diyen Erdoğan Ak Parti grup toplantısında da önemli uyarılarda bulundu.

“İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine karşı çıkıyoruz, Gazze’deki sivillerin katledilmesini de asla kabul etmiyoruz.” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir şehrin suyunu elektriğini kesip, ibadethanelerini okullarını yıkarak, içinde sivillerin yaşadığı binaları yerle yeksan ederek, utanç verici yöntemle yapılanlar çatışma değil katliamdır. Sivil insanları katletmek devlet değil örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, örgüt muamelesi görmeye başlayacağını unutmamalıdır.  Ne bölgenin ne de dünyanın inansın trajedilerinin sürmesine tahammülü yoktur.”

 

“FİLİSTİN DEVLETİ’NDEN BAŞKA YOL YOK!”

Türkiye olarak üzerimize ne düşüyorsa elimizden geleni yapacağız. Barış Filistin devleti ile gelebilir. Bunun dışında bir yol aramak daha fazla can kaybı demek. Elektriğini, giriş-çıkışlarını kesip, camisinden kilisesine tüm ibadethanelerini, okullarını yıkarak, içinde sivillerin yaşadığı binaları yerle yeksan ederek, her türlü utanç verici yöntemle yürütülen çatışma, savaş değil katliamdır.

Gazze’ye yönelik orantısız saldırıları dünya kamuoyu nezdinde, İsrail’i hiç beklemediği bir konuma itebilir. Sivil yerleşimleri bombalamak, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, bütün bunları maharet gibi sunmak, devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir.

İsrail bir devlet gibi değil, örgüt gibi davranırsa örgüt gibi muamele görecektir.

 

“SAVAŞ BİR AN ÖNCE DURMALI”

Türkiye olarak biz tarafları itidale davet ediyoruz.

Bölgedeki savaşın bir an önce durmasını, taraflar arasındaki sorunların görüşmeler yoluyla çözümünü istiyoruz. Pazartesi gününden itibaren bu doğrultuda pek çok telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

Türkiye olarak arabuluculuk dahil üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. İnşallah bu tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz.

Ne Gazze’de, ne İsrail’de, ne Suriye’de, ne Ukrayna’da çocuklar, siviller, masum insanlar ölmesin, daha fazla kan akmasın istiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.