İşgalci İsrail’e Türkiye’den dikenli tel satıldığı ortaya çıktı

İşgalci İsrail’e Türkiye’den dikenli tel satıldığı ortaya çıktı
Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-
Siyonist İsrail’in Ramazan ayında Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken Türkiye limanlarından giden malzemeler vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor.
Gazeteci Metin Cihan, TÜİK istatistiklerine göre Tel Aviv’e dikenli tel satıldığını ortaya çıkardı. 158 gündür çoğunluğu çocuk ve kadınları katleden İsrail’e ihracatın silah parçalarından çeliğe, gübreden askeri ekipmana kadar pek çok kalemi kapsadığı daha önce resmi belgelere yansımıştı. Hükümet ticaretin sonlanmasına ilişkin şimdiye kadar suskunluğunu koruyor. Hükümete yönelik tepkilerin sokak eylemine dönüştüğü bu günlerde Türkiye’nin İsrail’e dikenli tel de sattığı öğrenildi.
Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’de soykırım yapan İsrail’e ihracatı sürdürmesi tepki çekmeye devam ederken, Tel Aviv’e dikenli tel de satıldığı ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu Dış Ticaret İstatistiklerine göre, Türkiye, savaşın başladığı Ekim 2023’te Ocak 2024’te toplam 8 milyon liraya dikenli tel sattı. Satılan tellerin Mescid-i Aksa’yı Filistinlilere kapatmak için kullandığı belirtiliyor.

Yapılan satışı ortaya çıkaran Gazeteci Metin Cihan, TRT Haber’in iki gün önce Mescid-i Aksa’nın çevresine dikenli tel örüldüğü haberine de dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.